Faalangst Rijschool Hendrik Ido Ambacht | WK rijopleidingen
Faalangst

Faalangst en rijlessen

Wat is faalangst? Faalangst is de angst te mislukken wanneer je een prestatie moet leveren waarbij je beoordeeld wordt of denkt beoordeeld te worden. In sommige gevallen is het een motiverende factor (positieve faalangst), maar heel vaak zijn mensen zo bang om het niet goed te doen dat zij zichzelf blokkeren in plaats van motiveren. We spreken hier dan over negatieve faalangst. Het gevolg? Alles mislukt en de kans is groot dat je zakt, terwijl je rij-instructeur zegt dat je goed rijdt en je examen moet kunnen halen.

Als je vermoedt dat je last hebt van een ongezonde en extreme angst voor het rijexamen is het belangrijk dat je je tijdens je leerproces al laat begeleiden door een gespecialiseerde rij-instructeur. Het is namelijk een feit dat je faalangst het beste tijdens de opleiding te lijf kunt gaan en niet alleen tijdens het examen.

Wij zijn een gecertificeerd faalangst rijschool!

Faalangst-examen

Het faalangst-examen duurt langer dan een regulier examen; namelijk 80 minuten. Voorafgaand aan het examen krijg je een intake gesprek met de examinator waarin je rustig je situatie kunt bespreken. De examinator kan hier tijdens het examen rekening mee houden. Als je jezelf rustig en op je gemak voelt, presteer je het best!

Time out

Slaat tijdens het examen de verlammende spanning toe dan kun je een of meerdere time-outs aanvragen. Je mag zelf aangeven wanneer je een time-out wil inzetten. Daarnaast kan de examinator jou ook een time-out geven als hij denkt dat je die nodig hebt.

Niet makkelijker

Het faalangst-examen duurt langer, maar is niet gemakkelijker dan een normaal examen. Ook tijdens dit examen moet je aan alle gestelde eisen voldoen en laten zien dat je op een veilige en verantwoorde manier aan het verkeer deelneemt.

Wil je zien hoe een faalangst-examen gaat bij het CBR klik dan hier.