Motorrijles Hendrik Ido Ambacht | WK rijopleidingen
Motorrijles informatie

Op welke categorie motor mag je examen doen?

Als je in het bezit bent van een autorijbewijs of een theoriecertificaat motor hebt mag je beginnen met lessen. Wij geven les in de cat. A1 en A. Ben je 21 of ouder dan mag je tegenwoordig lessen en afrijden op de zware motorfiets categorie A.  Je krijgt dan code 80 op je rijbewijs vermeld. Met deze code mag je op een A1, A2 of een 3 wielige motorfiets rijden uit de zware categorie (A). Na 2 jaar of op je 24e vervalt deze code 80 en mag je ook op een zware motorfiets rijden. Met deze regelgeving hoef je dus veel minder examens te doen dan in het getrapte systeem (A1, A2 en A). Ben je  jonger dan 21 en wil je toch al gaan motorrijden zul je het getrapte systeem moeten volgen. Wil je meer weten over deze regels klik dan hier.

Wat heb ik nodig voor mijn eerste motorrijles?

Als eerste een geldig legitimatie bewijs. Een geldig rijbewijs B of een geldig motor-theoriecertificaat. Een paar stevige schoenen liefst enkel hoog (dit is tijdens de CBR examens verplicht) en een stevige spijkerbroek.  Bij ons kunt je tijdens het lessen een  motorjas, helm, handschoenen lenen en als je dat wil een ook motorbroek. Je mag natuurlijk ook je eigen motorkleding en helm meenemen.

Wanneer moet ik mijn theorie halen?

Het liefst zo snel mogelijk. Onderschat het halen van het theoriecertificaat niet! Studieboeken en oefen-examens zijn via ons of in onze webshop verkrijgbaar.

Mag ik examen doen zonder theoriecertificaat?

Als je in het bezit bent van een geldig autorijbewijs mag je alleen het AVB (voertuigbeheersing) examen afleggen. Voor het AVD (verkeersdeelneming) examen is een geldig theoriecertificaat verplicht.

Op welke motorfietsen wordt er les geven?

Wij lessen op een Honda CBF 125 cat.A1 en op twee nieuwe Yamaha’s MT07 cat. A Deze motoren zijn licht en zeer wendbaar wat prettig lessen is vooral met de bijzonder verrichtingen.