RIS | WK rijopleidingen
RIS

RIS (Rijopleiding In Stappen)

De rijopleiding in stappen is een initiatief van het CBR. Deze methode van rijles geven biedt meer structuur waardoor niet alleen het slagingspercentage hoger is dan bij een reguliere opleiding, maar ook de kans dat je in één keer slaagt is veel groter.

Ris is onderverdeeld in vier modules:

Module 1: Je leert tijdens deze module de auto te beheersen en bedienen. De afsluitende toets wordt afgenomen door je eigen Ris-instructeur.

Module 2: Tijdens deze module leer je een aantal verkeerssituaties en bijzondere manoeuvres. Aan het eind van deze module neemt je eigen Ris-instructeur weer een toets af.

Module 3: In deze module gaan we verder in op moeilijke situaties, manoeuvres en bediening. De afsluitende toets is de Tussentijdse toets die wordt afgenomen door een examinator van het CBR.

Module 4: Het gaat in deze module om ,, veilige en verantwoorde verkeersdeelname”. Dit betekent dat je alle dingen die je geleerd hebt flexibel moet kunnen toepassen in afwisselende situaties. Zodra je deze module beheerst ben je klaar voor je laatste toets: het CRB rijexamen!

De voordelen van RIS op een rijtje:

  • Fors hoger slagingspercentage.
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding.
  • Beter inzicht in je vorderingen.
  • Minder lessen nodig. Dit kun je doen door thuis opdrachten te maken en je zelf voor te bereiden op de lessen.

 

WK Rijopleidingen is officieel RIS gecertificeerd.

Wees wijs: Haal met RIS snel en veilig je rijbewijs!